28 Kasım 2013 Perşembe

Kaşık Helvası

Zor görünse de yapması çok kolay olan, herkesin çok beğendiği ağızda dağılan şahane bir helvadır. Yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Malzemeler;

  • 250 gr. Margarin veya tereyağ
  • 4 Su bardağı un
  • Yarım su bardağı purda şekeri 
  • Yarım su bardaşı toz şeker
  • İsteğe göre Dövülmüş fındık



Margarini eritip üzerine dört bardak un koyulur. 5 dk yüksek ısıda sonra düşük ısıda 45 dk kadar kavurunuz. Un diriliğini kaybedip yumuşadığında un kavrulmuş demektir.

Kavrulunca fındık koyulur. Ocaktan alındıktan sonra tozşeker ve pudra şeker katılarak karıştırılır.



Sıcakken ele bir bez alınır üzerine buzdolabı poşedi geçirilir. Helvadan bir kaşık alınıp bez olan el yardımıyla sıkıştırılır. El sürmeden bir kaba koyulur. El sürerseniz dağılır. Bir saat soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok: