29 Kasım 2013 Cuma

Çin Böreği


   Biraz uğraştırıcı olsa da çok lezzetli ve değişik bir börek. Yiyen asla unutamaz. Bu böreği yapıp pişirmeden buzlukta da saklayabilirsiniz. Lezzetinden bir şey kaybetmez. 


   Malzemeler;
  • 250 gr. Kıyma
  • 1 Orta boy soğan
  • 2 Avuç Kıyılmış Lahana
  • 2 Orta Boy Havuç
  • 2 Sap Pırasa
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Kahve Fincanı Sıvı yağ
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • 2 Yufka
  • 2 Yumurta 
  • 1 Paket Galeta Unu







 Soğan rendelenip yağla birlikte tencereye koyup kavurunuz. Pembeleşince kıymayı koyarak kavurmaya devam ediniz. Kavrulunca rendelenmiş havuç, pırasa, ince kıyılmış lahanayı da ekleyiniz.


 Bunlar bir süre birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra karabiber,tuz ve ceviz katınız. Soğumaya bırakınız.
 Bir kaseye bir yumurta kırıp bir yufkanın üstüne sürerek öteki yufkayıda üstüne seriniz. Sonra yufka önce 4 e, o parçalarıda dörde bölünüz. Her bir parçaya tepeleme iç harcı koyunuz. Yumurta gibi dolgun bir şekilde sarınız.


                         Sarılan börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır.


 Her şeyi hazırlandıktan sonra bol yağda çukur tencerede kızartınız. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok: