23 Kasım 2013 Cumartesi

Kalbura Bastı



Bu tarifi 20 yıl önce değerli ablam Emine Yılmaz'dan almıştım. 20 yıldır yaparım hiç kötü bir eleştiri almadım herkes severek yer. Her damak tadına uygun. Malzemesi az, hafif ve çabuk bir tariftir.

Malzemeler;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım bardak süt
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
İçine;
  • ceviz
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı Şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon
Şerbet için 2 bardak şeker,1,5 bardak suyu kaynatıp limonu ekleyiniz ve soğumaya bırakınız. 

                                         Yağı,sütü,karbonatı ve unu bir kaba koyup yoğurunuz.
  

Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.



Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp açılarak ortasına ceviz koyup köfte şeklinde yuvarlayınız. 



Rendenizin büyük yerinde hafifçe bastırarak yuvarlayınız. Tepsiye diziniz. Tepsiyi yağlamanıza gerek yok. 150 derece fırında kızarana kadar pişirin. 


Sonra sıcakken soğuttuğunuz şerbetin içine atınız. 1 dk bekletip servis tabağına diziniz. Eğer yumuşak ve şerbetli seviyorsanız artan şerbeti üzerine dökünüz. Bu tariften ortalama 20 adet çıkmaktadır.

Hiç yorum yok: