Kastamonu'lu olanlar bu makarnayı bilirler. Mantı kadar uğraştırmayan harika bir lezzettir. Denediğinize pişman olmazsınız ;))
Malzemeler;
- 1 kg un,
- 2 yumurta,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- Aldığı kadar Un
İçine;
- 1 Baş soğan,
- Yarım kilo kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Un, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur haline getirilir. Oluşturulan hamur yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra biraz daha yoğurulur. 4 parçaya bölünür. Hamur açılır yufkadan daha kalın bir hamur elde edilir.
Ortalama 3-4 santim arası kesir. ortasına kıymalı harç konularak üçgen şekilde kapatılır. büyük bir tencerede su kaynatılır. kaynayan suya hazırlanan makarnalar atılır. 1 yemek kasığı tuz atılır. Bir miktar pişirilir. Tencerenin üstündeki köpük kesilince makarna süzülür ancak tencerenin içinde biraz su bırakılır. 250 gr tereyağ eritilip yakılır. 1 tatlı kaşık pul biber atılır. Bu da tencereye dökülür. Servis yapılır. Afiyet olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder