15 Şubat 2014 Cumartesi

Mantı (Kulaklı Makarna)



Kastamonu'lu olanlar bu makarnayı bilirler. Mantı kadar uğraştırmayan harika bir lezzettir. Denediğinize pişman olmazsınız ;))


Malzemeler;
  • 1 kg un,
  • 2 yumurta,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar Un
İçine;
  • 1 Baş soğan,
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Un, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur haline getirilir. Oluşturulan hamur yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra biraz daha yoğurulur. 4 parçaya bölünür. Hamur açılır yufkadan daha kalın bir hamur elde edilir.



Ortalama 3-4 santim arası kesir. ortasına kıymalı harç konularak üçgen şekilde kapatılır. büyük bir tencerede su kaynatılır. kaynayan suya hazırlanan makarnalar atılır. 1 yemek kasığı tuz atılır. Bir miktar pişirilir. Tencerenin üstündeki köpük kesilince makarna süzülür ancak tencerenin içinde biraz su bırakılır.  250 gr tereyağ eritilip yakılır. 1 tatlı kaşık pul biber atılır.  Bu da tencereye dökülür. Servis yapılır. Afiyet olsun :)))

Hiç yorum yok: