6 Mayıs 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



                                                                              FACEBOOK





MALZEMELER:

  • 1 Kilo ayıklanmış bakla
  • 10 adet doğranmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 ajda çay bardağı zeytinyağ (damak zevkine göre artırılabilir)
  • 1 demet doğranmış dereotu




YAPILIŞI:

Bir tencerenin içine su tuz ve toz şekeri koyup kaynaması için ateşe bırakılır.

Kaynamış olan suya, baklalar 3 eşit seferde atılır ve her baklanın suya atılmasından sonra suyun tekrardan kaynaması beklenir.






Kapağı kapatılıp yüksek ateşte yaklaşık 15 dakika baklaların renginin dönmesi beklenir.Doğranmış taze soğanlarda eklenip bir 15 dakika daha pişirilir.













Fazla suyu süzülür ve cam bir kapa alınıp sıcakken üzerine doğranmış dereotu eklenir ve zeytinyağı dökülür.











Hiç yorum yok: