22 Aralık 2013 Pazar

Elmalı Kurabiye

                                                                         Facebook
Evde yenmeyen yumuşamış, ekşi veya beğenmediğiniz elmaları güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Kurabiye yapmadığınız zamanda bile elmalarınızı iç olarak hazırlayıp kavanoz da reçel gibi saklayabilirsiniz.



Malzemeler;

  • 250 gr. margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için 
  • 1Kg elma
  • 1 bardak toz şeker
  • 1Çay kaşığı tarçın
Bütün malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Elma rendelenerek şekerle pişirilir ve tarçın eklenerek soğumaya bırakılır. Hamur mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır. Merdane ile inceltilip bir tarafına elmalı iç konulup kapatılıp çay tabağıyla kenarı kesilir. Bu tarifin bu şekilde yapılmasının sebebi hamurunun ince elmasının bol olmasıdır. kurabiyeler pembeleşene kadar pişirilir. soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpilir.








Hiç yorum yok: