3 Aralık 2013 Salı

Galeta Unlu Poğaça

                                     https://www.facebook.com/birtutammarifet?fref=ts

İyi akşamlar :)) Havalar iyice soğumaya başlarken sıcak çayın yanına eslik edebilecek sıcacık şahane bir poğaça. Her poğaçaya benzemez ağızda dağılır, kıymalısını içliköfte tadındadır. Şimdiden afiyet olsun :))


Malzemeler;

  • 125 gr. margarin (ya da tereyağ)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  •  1 Paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üstüne kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
içine;
  • kıyma veya patates
Kıyma için, Önce 1 küçük boy soğan sonra 200 gr.kıyma içine karabiber,tuz eklenerek kavrulur.
Patates için, Patates soyulup küçük parçalara ayrılarak haslanır. suyu süzülüp içine tuz,karabiber atılır.

Yumurta beyazı harici bütün malzemeler karıştırılır.Kulak memesi kıvamına gelince mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak elde açılıp kıyma veya patetes harcı konulur.toplanıp yumurta şekli verilir. Hepsini yaptıktan sonra önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulanır. Fırın tepsisine dizilip 160 derece fırında pişirilir.





Hiç yorum yok: