2 Şubat 2015 Pazartesi

Şöbiyet

                                                             
                                                                     
                                                                       Facebook


Herkesin kolayca yapabileceği şahane bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:
2 Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
300  gr. Tereyağ
1 Paket mısır Nişastası
İri parçalanmış ceviz

ŞERBETİ:
3 Bardak toz şeker
2,5 Bardak su
Yarım limon

YAPILIŞI:
Üç bardak toz şeker ile iki buçuk bardak su kaynatılır. Kaynadıktan üç dakika sonra limon katılarak bir dakika kadar daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Tereyağ ve mısır nişastası hariç bütün malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlendirilir. 




 Yirmi dört eşit bezeye bölünür. Servis tabağı büyüklüğünde tek tek nişasta ile açılır. Aralarına mısır nişastası sürülerek üst üste koyulur. Üst üste koyduğumuz yirmi dört hamuru hepsi birlikte oklava yardımı ile açılır. 



  Beş santim büyüklüğünde karelere bölünür. İçerisine ceviz koyularak üçgen halinde kapatılır. Boşluk kalmadan tepsiye dizilir. Üzerine eritip kızdırılmış  tereyağ kaşık yardımı ile eşit miktarda her yerine dökülür.150 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan şöbiyet sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre hindistan cevizi veya şam fıstığı ile süslenip servis edilir. AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok: