Çayın yanında kolayca yapabileceğiniz harika tatlar.
MALZEMELER:
- 125 gr. Tereyağ
- 1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine sürmek için ayrılır)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 kabartma tozu
- 1 kaşık tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
- susam
YAPILIŞI:
Susam ve yumurtanın akı hariç bütün malzemeler bir kapta
karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
Fındıktan biraz büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanarak önce
yumurtanın akına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye konur. Önceden
ısıtılmış 150 derecelik fırında
pişirilir.
1 yorum:
Elinize sağlık Esma hanım denedim çok gzl oldu yeni tariflerinizi bekliyoruz.
Yorum Gönder