5 Şubat 2015 Perşembe

TUZLU ATIŞTIRMALIK


Çayın yanında kolayca yapabileceğiniz harika tatlar.


MALZEMELER:
  • 125 gr. Tereyağ
  • 1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine sürmek için ayrılır)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 kabartma tozu
  • 1 kaşık tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • susam


YAPILIŞI:
Susam ve yumurtanın akı hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.  Fındıktan biraz büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanarak önce yumurtanın akına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye konur. Önceden ısıtılmış  150 derecelik fırında pişirilir.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık Esma hanım denedim çok gzl oldu yeni tariflerinizi bekliyoruz.