- 3 veya 4 tane kabak
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 10 dal ince ince doğranmış taze soğan veya küp küp doğranmış 1 kuru soğan
- yarım demet maydonoz
- yarım demet dereotu
- 1,5 kahve fincanı tam buğday unu ( kıvamına göre arttırılabilir)
- 3 yumurta
- yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 ajda çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yumurta, un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeler bir tavanın içinde suyunu çekene kadar kavurulur.
Sonra bir kenarda soğumaya bırakılır.
Başka bir kapta yumurta un ve kabartma tozu homojen bir kıvam alıncaya dek çırpılır.
Bu karışıma soğumaya bıraktığımız sebzelerde eklenir ve karıştırılır.
Sıvı yağ ile yağlanan tepsiye dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder