2 Ocak 2014 Perşembe

Yoğurt Tatlısı



Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 3 Kahve fincanı toz şeker
  • 3 Kahve fincanı un
  • 2 Kahve fincanı irmik
  • 3 Kahve fincanı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbet;
  • 3,5 su bardağı su, 
  • 3,5 su bardağı şeker 
  • yarım limon 

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un,irmik,yoğurt,kabartma tozu,vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir. (Eğer çok sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.)Karışım yağlanmış fırın tepsisine dökürülür.  Isıtılmamış fırında 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı şeker ve yarım limon bi tencerede kaynatılır. Fırından çıkarılan tatlının üstüne 1 su bardağı ılık su dökülür. üstü örtülerek 5dk beklenir. Daha sonra dilimlenerek kaynatılan şerbet dökülür.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: